Technische crematie plus

Bruist > News > Nederland Bruist > Almere Bruist > Werk & Dienstverlening > Technische crematie plus

Technische crematie plus

Ik parkeer mijn auto in Almere Stedenwijk. Ik heb zo een gesprek met mevrouw Beaufort. Als ik aanbel, doet een fragiel ogende dame de deur open. Maar in deze kwetsbare dame huist een vrouw met een sterke wil. Ik krijg een kopje thee en een kaneelkoekje.


‘Ik heb je gebeld, het gaat over mijzelf. Ik heb een dochter en twee dierbare vrienden. Ik heb liever een klein groepje mensen met wie ik heel close ben dan een hele club met kennissen die zich niet melden als ik ze nodig heb. Mijn dochter staat natuurlijk buiten kijf, maar deze twee vrienden zullen er altijd voor mij zijn en ik voor hen. Als ik straks dood ben, hoef ik ook niemand anders dan hen op mijn uitvaart. Eigenlijk wil ik helemaal geen uitvaart. Ik wil wel dat mijn twee vrienden en mijn dochter de gelegenheid krijgen om afscheid te nemen. Maar ik hoef geen grote zaal. Wat moet ik daar? Ik ben het liefste thuis.’ Terwijl ze dit zegt, doopt ze haar kaneelkoekje in de thee. ‘Daar kan ik zo van genieten,’ zegt ze. Een paar weken later word ik gebeld door de dochter van mevrouw Beaufort. Ze is verdrietig maar ook opgelucht. ‘Mama was eraan toe. Hoe laat kan je hier zijn?’ Ik kom meteen en binnen een halfuur sta ik bij ze. ‘Mijn moeder had twee dierbare vriendinnen. Vind je het goed als ik even bel dat ze ook komen?’ Nadat de vriendinnen zijn gekomen, gaan we samen mevrouw liefdevol wassen. We trekken haar favoriete broek en paarse bloesje aan. De dochter knoopt de knoopjes van het bloesje en de twee vriendinnen doen ieder een oorbel in. Als we klaar zijn, pak ik mijn speakerboxje. ‘Zullen we er even bij gaan zitten? En heb je misschien een kopje thee met een kaneelkoekje? Je moeder wilde jou het volgende liedje laten horen.’ “Ik zie je voor me met m’n ogen dicht. Kan je voelen met m’n hart op slot. ‘K Hoor je praten, maar je bent er niet.” We luisteren naar Miss Montreal, we dopen onze koekjes in de thee. Want zo had mevrouw Beaufort ze het liefst. Ondanks de soberheid was het heel indrukwekkend.


Ik ben 24/7 bereikbaar om u te helpen op 06-18 81 80 80


Groenhof 32, Almere 06-1988 44 19 kennismaken en whatsapp 06-1881 80 80 bij overlijden joyce@uitvaartverzorging-almere.nl www.uitvaartverzorging-almere.nl

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Een goed gesprek

Misschien ken je het: de behoefte om eens een goed gesprek te hebben met iemand buiten je eigen familie- en vriendenkring. Omdat je ergens mee zit, voor een lastige keuze staat, omdat je het eens wilt hebben over iets dat je bezighoudt of waar je steeds weer tegenaan loopt.

Lees verder »
Wonen & klussen

Wil jij ook een palmboom in je tuin?

Een mooie palmboom of olijfboom kan je tuin net dat extraatje geven waar je naar op zoek bent. Helemaal als je gaat voor een prachtig exemplaar en dit op de juiste manier verzorgt. Een uitdaging waar ze bij Palm in je tuin wel raad mee weten. Eigenaren Erik en Rob Ehren vinden voor jou ongetwijfeld de boom waar jij naar op zoek bent en geven je ook nog eens uitgebreid advies over de verzorging en het onderhoud.

Lees verder »