Mam, wat doe jij daar nou eigenlijk?

Bruist > News > Nederland Bruist > DRECHTSTEDEN BRUIST > Werk & Dienstverlening > Mam, wat doe jij daar nou eigenlijk?

Mam, wat doe jij daar nou eigenlijk?

Ik woon op Ibiza, mijn kinderen wonen in Nederland. Het werken met energie is ze niet met de paplepel ingegeven. Tot mijn vijftigste was ik mij er ook niet van bewust. Al hoorde mijn dochter op vierjarige leeftijd wel ‘een meisje praten’ en moesten wij voor mijn zoon altijd de deur openhouden voor zijn ‘muisjes’ die meeliepen.


Bijzondere gebeurtenissen die wij al snel afdoen als: ‘doe eens normaal’. En wat is dan normaal? Wat we niet kunnen zien, is er niet? Ken je dat, dat je je op de ene plek meteen op je gemak voelt en ergens anders het liefst zo snel mogelijk weg wilt? Dat er mensen zijn die meteen goed voelen en bij anderen voel je je eigenlijk nooit op je gemak? Ik mocht mezelf aanleren dit te volgen. Zo woonde ik op verschillende plekken om te voelen wat er bij mij past. Durfde ik ‘vriendschappen’ te beëindigen, NEE te zeggen en vervolgens JA te zeggen tegen het leven. Mìjn leven, zoals ik dat prettig vind. Ik voel mij ergens thuis als ik ondersteboven op de bank kan hangen, zeg ik altijd gekscherend. Zo is het wel, kunnen doen en zeggen wat je wilt zonder ‘op je hoede’ te zijn. Het zijn conditioneringen: het heurt zo, we hebben het altijd zo gedaan. Op mijn vijftigste gooide ik het roer om. Ik verkocht mijn bedrijf en zette een punt achter dertig jaar huwelijk. De wijde wereld in met vallen en opstaan. En zo kwam ik op Ibiza, ik was er nog nooit geweest. Herken je hier iets in en zou je er eens vrijblijvend over willen praten? Mail naar: yvankavaneeken@gmail.com Mijn naam is Yvanka van Eeken


Avenida Cala Nova 59 – appartement 28, Es Canar | yvankavaneeken@gmail.com | +31 6 53143180

Gerelateerde berichten

Bruisende verhalen

Vrije tijd, vervoer & vakantie

Uitwaaien en genieten aan de Zeeuwse kust

Op een unieke locatie in Zeeland, dicht bij natuurgebied de Zeepeduinen en het strand van Westerschouwen, vind je sinds circa anderhalf jaar het luxe Boutique Hotel Ter Zand. Perfect om heerlijk te genieten van alles wat de veelzijdige Zeeuwse kust te bieden heeft.

Lees verder »
Algemeen

Moederdag: de dag om moeders te eren

Moederdag is meer dan alleen een datum. Het is een speciale dag waarop we onze dankbaarheid tonen voor de kracht en het geduld van moeders. Deze dag draait om het geven van geschenken, maar vooral om het delen van woorden en tijd samen.

Lees verder »
Werk & Dienstverlening

Een goed gesprek

Misschien ken je het: de behoefte om eens een goed gesprek te hebben met iemand buiten je eigen familie- en vriendenkring. Omdat je ergens mee zit, voor een lastige keuze staat, omdat je het eens wilt hebben over iets dat je bezighoudt of waar je steeds weer tegenaan loopt.

Lees verder »
Wonen & klussen

Wil jij ook een palmboom in je tuin?

Een mooie palmboom of olijfboom kan je tuin net dat extraatje geven waar je naar op zoek bent. Helemaal als je gaat voor een prachtig exemplaar en dit op de juiste manier verzorgt. Een uitdaging waar ze bij Palm in je tuin wel raad mee weten. Eigenaren Erik en Rob Ehren vinden voor jou ongetwijfeld de boom waar jij naar op zoek bent en geven je ook nog eens uitgebreid advies over de verzorging en het onderhoud.

Lees verder »